Ochrana osobných údajov

Plne rešpektujeme súkromie našich zákazníkov. Na vybavenie objednávky však potrebujeme niektoré osobné údaje, ktoré budú použité výlučne na zaslanie objednaného tovaru a na komunikáciu so zákazníkom.

Osobné údaje našich zákazníkov nie sú poskytnuté tretím stranám (okrem rozsahu potrebného na doručenie tovaru).

Všetky osoby, ktoré prídu do styku s Vašimi osobnými údajmi, boli náležite poučené o správnom a citlivom zaobchádzaní s nimi.

Vaše osobné údaje sa použijú na:

  • vystavenie daňového dokladu - faktúry, v zmysle zákona 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, § 71 ods. 2 písm. b)
  • doručenie tovaru a identifikáciu zákazníka pred odovzdaním vopred zaplateného tovaru
  • potvrdenie objednávky, platbu za tovar, dodanie objednaného tovaru
    evidenciu zákazníkov na účely vedenia ich užívateľských účtov na stránke www.rawliciouseshop.sk
  • evidencia zákazníckych objednávok pre riešenie prípadných reklamácií.

Naša spoločnosť získané údaje v žiadnom prípade nezverejňuje.

Kupujúci si môže kedykoľvek svoje osobné údaje skontrolovať a zmeniť po prihlásení sa na stránke www.rawliciouseshop.sk so svojím používateľským menom a heslom.

 

Odo dňa 25. mája 2018 sa bude ochrana osobných údajov fyzických osôb  v Slovenskej republike riadiť, prípadne sa už riadi novými pravidlami. Tieto pravidlá vychádzajú z európskej legislatívy, konkrétne z nariadenia európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/279 (všeobecné nariadenie o ochrane údajov, ďalej len „Nariadenie“).

Popri Nariadení bude i naďalej platná i slovenská legislatíva týkajúca otázok ochrany osobných údajov , napr. zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, prípade ďalšie predpisy týkajúce sa  špecifických otázok neupravených Nariadením. Nariadenie bude, poprípade je, priamo použiteľné v Slovenskej republike a bude po novom upravovať resp. už upravuje práva a povinnosti najmä dotknutých osôb, prevádzkovateľov či sprostredkovateľov.

Informácie o spracúvaní osobných údajov
 
1. Identifikačné údaje prevádzkovateľa a zodpovednej osoby

Prevádzkovateľom osobných údajov je spoločnosť Rawlicious, s.r.o.., so sídlom Riazanská 29, 831 03 Bratislava, IČO 50 027 166, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel SR0, Vložka číslo 107299/B (ďalej len „spoločnosť Rawlicious“), ktorá spracúva osobné údaje za podmienok uvedených nižšie.
Zodpovedný zástupca: Sandra Šortnerová, e -mailová adresa info@rawliciouseshop.sk

2. Spracúvanie osobných údajov na jednotlivé účely:

 

a.    Nákup tovaru prostredníctvom e-shopu, dodanie tovaru, vybavovanie reklamácií a riešenie poistných udalostí


Spoločnosť Rawlicious spracúva (i) na účely nákupu tovaru prostredníctvom e-shopu a dodania tovaru nasledovné osobné údaje zákazníka: meno, priezvisko, telefónne číslo, e-mailová adresa, adresa, údaje o zakúpenom tovare a údaje súvisiace s platbou za tovar (číslo účtu, uhradená suma, dátum pripísania úhrady na účet spoločnosti Rawlicious), (ii) na účely vybavovania reklamácií okrem údajov uvedených v bode (i) aj údaje o reklamovanom tovare a údaje uvedené zákazníkom pri uplatnení reklamácii, (iii) na účely riešenia poistných udalostí okrem údajov uvedených v bode (i) aj údaje o poistenom tovare a údaje uvedené zákazníkom pri oznámení poistnej udalosti.
 
Právnym základom spracúvania osobných údajov je (i) v prípade nákupu tovaru prostredníctvom e-shopu, dodania tovaru zákazníkovi a riešenia poistných udalostí článok 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „Nariadenie GDPR“) a (ii) v prípade vybavovania reklamácií článok 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia GDPR.

Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Rawlicious je (i) v prípade nákupu tovaru prostredníctvom e-shopu, dodania tovaru zákazníkovi a riešenia poistných udalostí nevyhnutné na plnenie zmluvy o kúpe tovaru, resp. dohody o zabezpečení poistenia a (ii) v prípade vybavovania reklamácií na účely plnenia zákonnej povinnosti spoločnosti Rawlicious.
 
Príjemcami osobných údajov sú nasledovné osoby:

  •  kuriérska alebo prepravná spoločnosť, ktorá zabezpečuje dodávku tovaru zákazníkovi, ako ďalší prevádzkovateľ alebo sprostredkovateľ,
  •  dodávatelia, poisťovne, externé právne zastúpenie, iné orgány v spotrebiteľskom konaní, prepravné spoločnosti v súvislosti s vybavovaním reklamácií a poistných udalostí ako prevádzkovatelia alebo sprostredkovatelia
  • orgány finančnej správy, daňoví poradcovia a audítori ako prevádzkovatelia alebo sprostredkovatelia, ak je to nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti spoločnosti Rawlicious.

Osobné údaje sú spracúvané počas obdobia plnenia zmluvy o kúpe tovaru a počas plynutia záručnej lehoty na dodaný tovar.


b.      Registrácia a prevádzka e-shopu


Spoločnosť Rawlicious spracúvana účely registrácie a prevádzky e-shopu nasledovné osobné údaje: meno, priezvisko, telefónne číslo, e-mailová adresa, adresa a história objednávok.

Právnym základom spracúvania osobných údajov je článok 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR. Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Rawlicious je nevyhnutné na zabezpečenie registrácie v e-shope a prevádzky e-shopu.

Osobné údaje sú spracúvané počas trvania registrácie v e-shope.
 


c.    Riešenie sťažností zákazníkov


Spoločnosť Rawlicious spracúva na účely riešenia sťažností zákazníkov nasledovné osobné údaje: meno, priezvisko, údaje uvedené v sťažnosti a v závislosti od toho akým spôsobom zákazník sťažnosť podal aj jeho adresu, telefónne číslo alebo e-mailovú adresu.

Právnym základom spracúvania osobných údajov je článok 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR. Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou NAY je nevyhnutné na vyriešenie sťažnosti zákazníka.

Osobné údaje sú spracúvané počas obdobia kým dôjde k vyriešeniu sťažnosti zákazníka.


d.    Uplatňovanie nárokov spoločnosti Rawlicious


Spoločnosť Rawlicious spracúva na účely uplatňovania nárokov spoločnosti Rawlicious nasledovné údaje: údaje uvedené v zmluvách so zákazníkmi a dodávateľmi, údaje uvedené v reklamáciách, údaje potrebné na podanie žaloby spoločnosťou Rawlicious, údaje vedené v účtovníctve a iné údaje potrebné v súvislosti s prípadným uplatňovaním nárokov alebo hájením záujmov spoločnosti Rawlicious.

Účelom spracúvania týchto osobných údajov je oprávnený záujem prevádzkovateľa a právnym základom spracúvania je článok 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR. Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Rawlicious je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov spoločnosti Rawlicious. Oprávneným záujmom spoločnosti Rawlicious je pritom ochrana jej majetku ako aj ochrana proti nedôvodnému uplatňovaniu nárokov voči spoločnosti Rawlicious.

Príjemcom osobných údajov sú nasledovné osoby:

  • súdy, orgány verejnej správy, právni zástupcovia, daňoví poradcovia a iní odborní poradcovia ako prevádzkovatelia.

Osobné údaje sú spracúvané počas doby vedenia súdneho sporu a počas premlčacej lehoty počas ktorej môžu byť voči spoločnosti Rawlicious uplatňované nároky alebo počas ktorej si spoločnosť môže uplatniť svoje vlastné nároky.


e.    Plnenie zákonných povinností spoločnosti Rawlicious


Spoločnosť Rawlicious spracúva osobné údaje uvedené v písm. a) až e) na účely plnenia zákonných povinností spoločnosti Rawlicious.

Právnym základom spracúvania je článok 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia GDPR (napr. zákon o účtovníctve, zákon o dani z pridanej hodnoty, zákon o dani z príjmov, zákon o ochrane spotrebiteľa, zákon o archívoch a registratúrach). Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Rawlicious je nevyhnutné na účely plnenia zákonných povinností spoločnosťou Rawlicious.

Príjemcom osobných údajov sú nasledovné osoby:

  • daňoví poradcovia, audítori, súdy a orgány verejnej správy ako prevádzkovatelia.

Osobné údaje sú spracúvané počas doby vyžadovanej príslušným právnym predpisom.

3.    Práva dotknutej osoby

Dotknutá osoba má právo podať návrh na začatie konania na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, ak sa domnieva, že je priamo dotknutá na svojich právach ustanovených Nariadením GDPR alebo príslušnými právnymi predpismi.

Dotknutá osoba má voči prevádzkovateľovi právo (i) požadovať prístup k osobným údajom, (ii) na opravu osobných údajov, (iii) na vymazanie osobných údajov, (iv) na obmedzenie spracúvania osobných údajov, (v) právo na prenosnosť osobných údajov a (vi) právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov. Tieto práva si dotknutá osoba môže uplatniť kontaktovaním spoločnosti Rawlicious:

a)    písomne zaslaním listu na adresu sídla spoločnosti s uvedením mena a priezviska zodpovednej osoby pod názvom spoločnosti,
b)    elektronicky zaslaním e-mailu na vyššie uvedenú e-mailovú adresu
c)    Príslušné právne predpisy

 

Príslušným právnym predpisom je najmä Nariadenie GDPR, aplikovateľný zákon o ochrane osobných údajov v účinnom znení a ostatné aplikovateľné všeobecne záväzné právne predpisy.

 

 

Originálne Green Rawlicious recepty

 

Smoothies pre vás pripravujeme každé ráno z čerstvým a kvalitných surovín, bez pridania konzervantov, stabilizátorov a prídavných látok. Nápoje neprechádzajú pasterizáciou a su 100% fresh.

Naše výrobky sú vhodné pre vegánov, sú bez laktózy, sóje, lepku a pridaného cukru.

 

 

Bohaté na listovú zeleninu a bylinky

 

Potrpíme si na kvalitnej listovej zelenine z lokálnych zdrojov a doma pestovaných bylinkách. Vzácne koreniny pre vás vozíme priamo z Indie a Sri Lanky. Naše smoothies sú navyše obohatené o rôzne druhy orieškov, semienok a superfoods.

 

 

Každodenná voľba zdravého pokrmu

 

Doplňte si energiu a vitamíny vďaka lahodným smoothies z našej ponuky, zažeňte hlad zdravým drinkom a urobte niečo pre seba a svoje telo. Plnohodnotná dávka vitamínov, deň čo deň.

 

 

 

Pohodlné doručenie na vašu adresu

 

Vyberte si u nás smoothie kúru na mieru a my sa postaráme o jej pohodlné doručenie k vám domov alebo do kancelárie. Na vaše čerstvo pripravené smoothie balíčky sa môžete tešiť vždy ráno medzi 8.00-10.00.

 


 

 

Copyright 2018 © rawliciousshop.sk